Aktuellt

"Vikten av biologisk mångfald fastslås i forskningsrapport efter forskningsrapport, och vi vet att människor mår bättre av att leva nära en artrik natur. Det är hög tid att dessa slutsatser syns tydligare även i politiska och affärsmässiga beslut"

Läs mer (SVT - Opinion)

Fågelskydd

Fåglar i odlingsslandskapet – som stare, sånglärka och storspov – har minskat kraftigt under senare årtionden. BirdLife Sverige ett driver projekt där jordbrukare och fågelskådare tillsammans strävar efter att vända trenderna.
Till fågelskyddssidorna

Stöd oss!

Fåglarna behöver Din hjälp! I såväl skogen och havet som i odlingslandskapet behövs insatser för att vända minskande trender. Låt BirdLife Sverige bli din röst för fåglarna – Bli medlem på länken här nedan!

Bli medlem

Nyheter

Det är dags att börja ta hänsyn till den biologiska mångfalden
Riksstämman blev bra avstamp
BirdLife Sverige yttrar sig om havsplanering
Flyttfåglar: Kärlek på distans
Fågeltornskampen - så gick det!
Fler nyheter

Kalendern

Kalender 2017:
 
1-3 september: Falsterbo Bird Show, Strandbaden, Falsterbo

Veckans utflykter

Följ med oss ut! Över hela landet anordnas en mängd olika fågelaktiviteter varje vecka. Några av dem presenterar vi här på hemidan – säkert hittar du något nära dig! Programmet uppdateras regelbundet, men om du vill se ett komplett utflyktsprogram för ditt område så kan du besöka din regionala förenings hemsida (du hittar länkar i sidfoten längst ned på denna sida). Det behövs inga förkunskaper för att hänga med på en utflykt, fika och gott humör räcker långt. Välkommen!
Till utflykterna
 

Naturbokhandeln

Naturbokhandeln ägs av BirdLife Sverige. Verksamheten har som mål att generera ett överskott till föreningens arbete med fågelskydd. Köp dina kikare, böcker och alla andra naturrelaterade saker hos oss – för fåglarnas och naturens skull!

 

Till webbutiken

AviFauna Naturresor

AviFauna Naturresor är BirdLife Sveriges rese-byrå och överskottet går till föreningens viktiga arbete. Vi har under drygt 30 år genomfört fler än 700 resor till över 70 länder på alla kontinenter. Följ med och upptäck fåglarnas globala värld tillsammans med trevliga likasinnade!
 

Ottenby

På Ölands södra udde finns Ottenby fågelstation och naturum Ottenby. Här har omfattande och viktig forskning kring fåglarna i vår natur bedrivits av BirdLife Sverige i över 70 år. I naturums vackra utställning och på guidade turer kan du lära dig mer om detta och mycket annat.
 
 
KONTAKTA OSS

BirdLife Sverige
Telefon: 0485-444 40, 09:00-16.00 måndag-fredag.
Postadress: Stenhusa Gård, Lilla Brunneby 106, 386 62 Mörbylånga

Medlemsfrågor (adressändring m.m.)

Telefon: 0485-444 40
E-post: medlem@birdlife.se

Press
Niklas Aronsson, informationsansvarig

Telefon: 073-915 60 99
ÖVRIGA VERKSAMHETER

Naturbokhandeln

Telefon: 0485-44440
E-post:
info@naturbokhandeln.se

AviFauna Naturresor
Telefon: 0485-44445
E-post:
admin@avifauna.se

Ottenby fågelstation
Telefon: 0485-661093
E-post:
ottenby@ottenby.se

naturum Ottenby
Telefon: 0485-661200
E-post:
naturum@ottenby.se
 
REGIONALFÖRENINGAR