Resans svårighetsgrad

 
Natur- och kulturresa. Förutom naturen och fåglarna, ägnas tid åt sightseeing, besök vid museer eller platser av kulturellt värde. Dessutom tillfällen att promenera på egen hand för att insupa lokal atmosfär. Passar även för den mindre fågelintresserade partnern.
En stork. Lågt tempo med huvudinriktning på fåglar och naturupplevelser, men också tid till sightseeing och annat. Inga särskilda förkunskaper behövs. Alla måltider på restaurang eller som välorganiserade picknickar. Relativt korta transportsträckor.
Två storkar. Medeltempo, ibland med lite längre dagar. Någon gång tillfälle till sightseeing, bad eller vila. Du får bäst ornitologiskt utbyte om du har lite förkunskaper eller skådat utomlands tidigare. Dagens huvudmål på restaurang. Vi försöker se så många arter som möjligt, men lägger i allmänhet inte ner någon större möda på missade arter. Ibland lite längre transportsträckor.
Tre storkar. Högt tempo med intensiv fågelskådning och många främmande arter. Någon gång tid till bad eller sightseeing. Dagens huvudmål på restaurang, men ibland sent. Vi försöker se så många arter som möjligt och lägger ner en del tid på missade arter. Kortare transportsträckor omväxlande med långa, om så behövs. På vissa resor kan du behöva ”sova ifatt” på transportsträckorna.
Fototillfällen. Många fotograferar fåglar och landskap. De resor där du kan förvänta dig särskilt goda möjligheter att fotografera fåglar har i vår katalog markerats med en kamera.
AviFauna med guldkant innebär skådning i lugnt och behagligt tempo. Vi bor på förstklassiga hotell och äter en god middag i lugn och ro. Kanske en drink eller ett glas vin till artgenomgången? Innan dagens program påbörjas äter vi hotellets frikostiga frukost. Dagsprogrammet slutar i god tid så du får egen tid på hotellet.
Resa för Fågelvännens läsare. • Går i ett behagligt tempo där vi också har tid att besöka historiska och kulturella platser på resmålet • Guidas av kunnig guide/reseledare • Innebär bekvämt boende på bra hotel och med bra mat • Fokuserar på bekväma resmål med storslagna och lättillgängliga fågel– och naturupplevelser.
AviFauna expedition. Resor till sällan besökta destinationer där reseledaren kanske inte varit tidigare. Resmålen innehåller unika fåglar som i allmänhet inte påträffas utanför de besökta området. Resmålet kan komma åter i programmet men det är inte säkert. Erfarna lokala guider följer alltid med gruppen.
 
 

© AviFauna / BirdLife Sverige 2011-.

    Ansvarig för innehåll: Göran Pettersson, AviFauna. 
    AviFauna har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.

    Webbplatsen använder cookies. Läs mer om cookies.
    SiteDirect admin