Kanarieöarna 13–21 november 2018

Reseledare: Richard Ottvall

Punta de Teno är Teneriffas västligaste udde. Foto: Göran Pettersson

Kanarieöarna är ett populärt resmål för soltörstande nordbor. Men de atlantiska öarna erbjuder också på rika naturupplevelser med dramatiska vulkanlandskap, torr öken, frodiga lagerskogar och vackra klippformationer längs kusterna. Vi kryddar vår vistelse med fågelskådning i lugnt tempo där vi letar efter fåglar som bara finns här och ingen annanstans. Teneriffa utgör basen med besök på ytterligare två öar, det ökenartade Fuerteventura och det vackra och frodiga La Palma.

Kanariebuskskvätta. Foto: Göran Pettersson

Kanarieöarna tillhör Spanien men ligger närmare Afrikas kust. Därför är fågellivet till viss del likt det man hittar i Nordafrika. Detta märks tydligast på Fuerteventura vars ökenartade miljöer hyser fågelarter som ökentrapp, ökenlöpare och ökentrumpetare. En annan specialare på Fuerteventura är kanariebuskskvättan som numera enbart påträffas på denna ö. Vissa delar av Teneriffa är tämligen hårt exploaterade, men på den norra delen av ön finns fortfarande betydande tall- och lagerskogar. Vi väljer att bo i Puerto de la Cruz som ligger utanför de större turiststråken. För att bredda upplevelsen ytterligare åker vi till den vackra ön La Palma där vi letar efter endemiska duvor i frodiga lagerskogar och njuter av det vackra landskapet.

I Las Lajas söker vi bl.a. efter den fantastiskt vackra blå bofinken. Foto: Curt Johnsson

Det blir inte bara fågelskådning på den här resan. Vi kommer att passera genom flera olika biotoper med en tur upp mot vulkanen Teide och dess imponerande lavalandskap som en av de mäktigaste upplevelserna. Lagerskogarna är också fantastiska i sig och de torrare markerna på Fuerteventura ger verkligen en känsla av att besöka en öken.

Richard Ottvall har tidigare rest på Kanarieöarna varav den senaste med AviFauna 2015. Detta blir AviFaunas sjunde resa till Kanarieöarna efter nitton besök i den Makaronesiska ö-världen, och den första som också omfattar ön La Palma.

Vi räknar med att kunna se närmare 70 fågelarter under resan.

Det kända drakblodsträdet Drago Milenario på Teneriffa. Foto: Göran Pettersson

Resrutt. Dag 1: Resan utgår från Teneriffas internationella flygplats. Natt i Puerto de la Cruz. Dag 2: Teneriffa. Natt i Puerto de la Cruz. Dag 3. Morgonflyg till Fuerteventura. Natt i Caleta de Fuestes. Dag 4: Fuerteventura. Kvällsflyg till Teneriffa. Natt i Puerto de la Cruz. Dag 5: Teneriffa. Avresa på kvällen till La Palma där vi övernattar. Dag 6–7: La Palma. Nätterna i Santa Cruz de la Palma. Dag 8: Tidig morgonfärja till Teneriffa. Natt i Los Cristianos. Dag 9: Resan avslutas på den internationella flygplatsen på Teneriffa.

 
Pris utan flyg: 19.900 kr (max 9–12 delt.).

Pris med flyg: ca 23.400 kr. (max 9–12 delt.).

Enkelrumstillägg: 2.200 kr. (ej tillgängligt på nattfärjan till La Palma).
Ungdomspris utan flyg: 17.900 kr.
Ungdomspris med flyg: ca 21.400 kr.
Allt detta ingår:
Logi i dubbelrum på turistklasshotell/hytt på färja
Helpension
Alla transporter med bil och båt
Inrikesflyg
Samtliga inträden
Svensk reseledare
Fågelskydd
Utförlig förhandsinformation
Reserapport
 
I resans pris ingår inte flyg till startorten. Vill du att AviFauna skall boka ditt flyg hjälper vi gärna till för en expeditionsavgift om 150 kr.
Preliminärt flygbiljettspris: ca 3.500 kr. Flygtillägg kan förekomma från vissa orter.
 
Klimat. Vanligen soliga, varma dagar omkring 20–25º. Viss risk för regn och hårda vindar.
 
Tempo. Lugnt tempo. Tidig uppstigning för inrikesflyget till Fuerteventura och tidig uppstigning för färjan La Palma – Teneriffa.
 

ANMÄLAN. Om du vill åka med anmäler du dig genom att maila admin@avifauna.se eller ringa 0485 444 40 vardagar mellan 9-15. Anmälningsavgiften är 2.500 kr och sätts in på bg. 5019–0453 (AviFauna).

 

Observera att vissa resor snabbt blir fullbokade. Är du osäker på bokningsläget bör du först kontakta AviFauna, tel. 0485-444 40. admin@avifauna.se

 
 

© AviFauna / BirdLife Sverige 2011-.

    Ansvarig för innehåll: Göran Pettersson, AviFauna. 
    AviFauna har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.

    Webbplatsen använder cookies. Läs mer om cookies.
    SiteDirect admin